2,3 milliárdos állattartótelep beruházás Kisbarátipusztán

2,3 milliárdos állattartótelep beruházás Kisbarátipusztán

2014. október 06. Somogyszob, Kisbarátipuszta

Uniós támogatással bővítette kisbaráti-pusztai állattartó telepét és növelte sertésállományát Somogy megye legnagyobb állattartója, a somogyszobi Claessens Group-Agrár Kft. - jelentette be Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

A 2012 áprilisában kezdődött beruházást az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) társfinanszírozásával és saját forrásból valósította meg a vállalat, 1,7 milliárd forint értékben sertésistálló-bővítés, közel 600 millió forint értékben pedig tenyészkoca előállítás és új gépek vásárlása történt.

Zsigó Róbert államtitkár

 

Az államtitkár a sertéstelep új létesítményeinek pénteki átadásán kifejtette: a beruházás nagyban segíti a kormány azon törekvését, hogy jelentősen nőjön a sertések száma. A tenyészkocák férőhelye ezzel 2000-ről 5000-re nőtt a Somogy megyei településen. A fejlesztés támogatja a sertésstratégai megvalósulását is. Hozzátette: a tárca partnernek tekint mindenkit - így ezt a céget is -, aki tisztességes munkával, beruházásokkal segíti, hogy a magyar mezőgazdaság megerősödjön.

Szászfalvi László (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: "egy ilyen hátrányos helyzetű térségben, mint a nagyatádi, minden forint, minden fejlesztés, minden új munkahely óriási értéket jelent", ezért meghatározó egy ilyen nagyságrendű beruházás.

Szászfalvi László országgyűlési képviselő

 

Claessens Peter, a magyar tulajdonú cégcsoport ügyvezető igazgatója elmondta: a cégnek két sertéstelepe van, amelyeken a megye sertésállományának több mint a felét, összesen 6 ezer tenyészkocát tartanak és évente 180 ezer malacot nevelnek. Ez utóbbiak 70 százalékát magyar gazdáknak adják el továbbhízlalási céllal, 10 százalékát pedig külföldre értékesítik. A fennmaradó 20 százalékot tenyészkocaként nevelik tovább, vagy hízóként a dél-dunántúli vágóhidak vásárolják meg.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: a korábbiakhoz hasonlóan, a legmodernebb környezetkímélő technológiákat alkalmazták, amelyek megfelelnek a legmagasabb energiahatékonysági és legszigorúbb állatjóléti elvárásoknak.

 

 Claessens Peter ügyvezető igazgató(b1), Zsigó Róbert államtitkár (b2), Szászfalvi László (j1)

A Claessens Group - Nagyatád és környéke egyik legnagyobb foglalkoztatójaként - közel 200 embernek biztosít munkát. Az elmúlt évben 237 millió forint adót fizetett be az államkasszába, valamint társadalmi felelősségvállalás keretében 25 millió forintot fordított támogatásokra.

Forrás: kormany.hu/MTI

Névjegy

Szászfalvi László

  • 62 éves
  • Teológus, a Károli Gáspár Református Egyetemen végzett
  • Nős, három gyermek édesapja
  • Hobbi: olvasás,ping-pong, könyvgyűjtés, utazás
  • Kedvenc filmek: A remény rabjai, A bakancslista
  • Kedvenc étel: Harcsapaprikás kapros-túrós csuszával
  • Kedvenc ital: Mentes ásványvíz citromkarikával
  • Kedvenc zenei előadók: Ismerős Arcok, Kormorán, Leonard Cohen, Pink Floyd
Csurgó városi televízió
Barankovics Alapítvány
Orbán Viktor
Jobban teljesít
Csurgó
Nagyatád
Barcs
Fidesz
KDNP
Csurgói KK
Csurgói NKC
Csurgói TK
Reformatus.hu
Cég2